dijous, 13 de desembre del 2012

Taller de jocs i dinàmiques de grup


Hola!
A banda de fer la segon apart del taller de cançons, avui hem fet el taller de jocs i dinàmiques de grup. Na Nieves, na Cira i n’Anna Arabí ens han fet tres jocs per poder fer amb infants, encara que ben bé serveixen per els adolescents i per nosaltres mateixes!

Na Nieves ha començat amb un joc per “trencar el gel”. Aquest joc servia per llevar una mica la timidesa, conèixer el nom dels companys i començar a riure tots junts. La dinàmica consistia en posar-se en rotllana, imaginar un porc i anar-lo passant, tot dient: Hola, som na N. (cadascú deia el seu nom) i li dono un petó al N. (cadascú deia un lloc del cos del porc: orella, cuixa, panxa, etc.). Quan acaba la primera ronda, el que duu el joc dona una nova consigna: ara hem de donar un petó al company del costat al mateix lloc que li ha donat al porquet. Així, en rotllana i un per un, es va donant un petó allà on es va dir. Ha estat molt divertit aquest primer lloc, encara que molts ja el coneixíem sempre rius fent aquests tipus d’activitats.

Després na Cira ha fet un altre joc més de introspecció però també de conèixer als altres. Havíem d’escriure a un paper dos desitjos, dues qualitats i dues “debilitats”. Després, havíem de ficar el paper a un globus i inflar-lo. Tots en rotllana i amb els ulls tapats, havíem de llançar el globus a l’aire a la de tres i, esperant uns segons, obrir els ulls i agafar un globus. Un per un, hem anat llegint el paper que havia al globus que hem agafat i hem tractat d’esbrinar de qui eren aquells desitjos, aquelles qualitats i aquelles debilitats.



Per últim, n’Anna ha fet un joc d’autoestima. A un paper, havíem de posar una qualitat de cadascun dels companys que estàvem. Una vegada escrit, ens hem posat tots en rotllana i a una cadira que estava al mig de tots anàvem passant un per un. Al que seia en la cadira, tots li anàvem dient allò que havíem escrit sobre ell. Ha estat una activitat prou motivadora perquè moltes vegades un no és capaç de veure tot lo bo que té i necessita que els altres li diguin per seguir endavant amb ganes i il·lusió.

Gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada